ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΒΙΒΛΙΟ

Ο εκδοτικός οίκος του Συγγραφέα για τον Αναγνώστη.

Η έκδοση ενός βιβλίου είναι μια δουλειά ευχάριστη μεν κάθε άλλο παρά εύκολη και κατανοητή δε. Για τον συγγραφέα του μπορεί να φαντάζει ως μια απλή ανάγνωση του κειμένου από τον εκδότη, πριν να ακολουθήσει η έκδοση, η κυκλοφοριακή επιτυχία και η οικονομική ευμάρεια. Τα πράγματα όμως σπάνια εξελίσσονται τόσο απλοϊκά.

Μία άρτια και επιτυχημένη έκδοση είναι αποτέλεσμα συνδυασμένης δουλειάς μιας μεγάλης ομάδας επαγγελματιών: από τον επαγγελματία αναγνώστη, τον επιμελητή και τον γραφίστα έως τον υπεύθυνο marketing και τον υπεύθυνο τύπου. Όλα δε, ξεκινούν από το «χειρόγραφο» σας, το κείμενο του βιβλίου, και την αρχική αξιολόγηση του.

Στις ΜΩΡΑΪΤΗΣ Εκδόσεις ξεκινάμε τη σχέση μας μαζί σας ακριβώς με αυτό: μια πρώτη, βασική αξιολόγηση του κειμένου που μας εμπιστεύεστε, είτε τελικά θα οδηγηθεί προς έκδοση είτε όχι.

Αυτό μας βοηθά όχι απλά στο να συζητήσουμε και να προτείνουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα για το βιβλίο σας αλλά και στο να υπολογίσουμε με σχετική ακρίβεια τον χρόνο (εργατοώρες και εργατοημέρες) που θα χρειαστεί τελικά ο επιμελητής και σύμβουλος έκδοσης για να ασχοληθεί ενδελεχώς με το περιεχόμενο και να παρακολουθήσει την εκδοτική υλοποίηση του.

Μη ξεχνάτε ότι το γραπτό σας είναι η προβολή της εικόνας σας, άρα όσο καλύτερο και πιο επιμελημένο είναι αυτό τόσο πιο αξιοπρόσεκτο θα γίνει το βιβλίο σας.

Στείλτε λοιπόν την πρόταση σας για το δικό σας βιβλίο, ηλεκτρονικά, περιλαμβάνοντας τα παρακάτω απαραίτητα για την βασική αξιολόγηση:
– Περίληψη του βιβλίου σας, μεγέθους μίας (1) σελίδας Α4,
– Ανάλυση του βιβλίου σας, μεγέθους μέχρι δύο (2) σελίδων Α4,
– Το 1ο κεφάλαιο του βιβλίου σας,
– Το βιογραφικό σας.

Φροντίστε τα κείμενα σας να είναι σε αρχείο word (.doc), με γραμματοσειρά Times 12pt και διάστιχο 1,15pt.

Εφόσον η πρώτη αξιολόγηση είναι τέτοια που να υπόσχεται ένα αξιοπρόσεκτο βιβλίο, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να συμφωνήσουμε την οργάνωση και τα επιμέρους διαδικαστικά για την προετοιμασία της έκδοσης σας.

Σημειώστε πως, σε κάθε περίπτωση, υπάρχει η δυνατότητα της επ’αμοιβή πλήρους αξιολόγησης   κάποιου κειμένου βιβλίου σας (ανεξάρτητα δηλαδή του αν το βιβλίο είναι προς έκδοση). Τα συμπεράσματα μας, θετικά ή αρνητικά, και οι διορθωτικές προτάσεις που πιθανόν κρίνουμε απαραίτητες θα σας δοθούν με γραπτή αναφορά από τους επαγγελματίες επιμελητές μας. Όσο για το κόστος της δουλειάς μας, αυτό είναι ανάλογο του θέματος και του αριθμού των λέξεων και το υπολογίζουμε με την υποβολή της πρότασης σας.

Επιπροσθέτως, σε περίπτωση που επιθυμείτε να προχωρήσετε σε αυτοέκδοση, αναλαμβάνουμε να φτιάξουμε το δικό σας βιβλίο χωρίς το δικό μας brand, αλλά με τα δικά μας ποιοτικά στάνταρτ έκδοσης. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει η ίδια επώνυμη δουλειά από τους συνεργάτες μας και όχι μια απλή εκτύπωση των κειμένων σε ένα ανώνυμο τυπογραφείο. Το κοστολόγιο αυτής της υπηρεσίας είναι ανάλογο της εικόνας και της ποσότητας των τεμαχίων που θέλει να έχει ο συγγραφέας του (κάτι το οποίο συζητούμε μαζί σας και σας συμβουλεύουμε εφόσον το επιθυμείτε). Εννοείται βέβαια ότι σε αυτή τη περίπτωση, της αυτοέκδοσης, δεν εμπλεκόμαστε στη διακίνηση του βιβλίου.